HTML

Hozzávalók, rövid összefoglaló

2014.01.19. 09:51 Almássy Tamás

Miről szól a program?
Tanuljunk egymástól, és érjünk el kis odafigyeléssel 10-20% megtakarítást. Ez azért megvalósítható cél, mert a háztartások működésében sok az esetlegesség.

Milyen támogatásra számíthatnak a résztvevők?
A külső támogatást a Greendependent Intézet adja, a 2 heti rendszerességgel kiküldött hírlevelekkel, megtakarítási ötletekkel. Ezek mind olyan javaslatok, amelyek már beváltak másutt.
A belső támogatást maga a csapat adja nekünk. Egymást fogjuk inspirálni, rájövünk, milyen sok mindent tudunk megtanulni egymástól a háztartásvezetésről.

Mi kell hozzá?
- 5-6 elszánt ember, aki hozza a családját. (De a családtagoknak nem kell elszántnak lennie.)
- regisztráció az energiakozossegek.hu oldalon.
- óraleolvasás: a víz, gáz, villanyórák hó eleji leolvasása 5 hónapon keresztül és az adatok felvitele az energiakozossegek.hu honlapon lévő kalkulátorba. (Aki fával (is) tüzel, annak a famennyiségét is meg kell adnia legalább nagyjából.)
- 2-3 hetente egy találkozó, ami buli is és tanulságos is. A lényeg, hogy kivételesen az otthoni praktikákról, az energiafelhasználásról is beszélgessünk. Ebben segítenek a közösen megoldandó beadandó feladatok.
- referencia adatok, az elmúlt egy év elejéről és végéről 1-1 óraállás (gáz, víz, villany) hogy az előző évi fogyasztáshoz tudja viszonyítani a rendszer a friss adatokat. (Hőmérsékleti és egyéb korrekciók be vannak építve.)
- idén elsősorban gyerekes családok csatlakozását várják a szervezők. A csapat fiatalkorú tagjai közül ki kell választani egy energiavadászt. Ő lesz az egyik koordinátor, s nem árt, ha a felnőttek közül is vállalja valaki a felelősséget azért, hogy ne maradjanak el a találkozók, hogy az óraállásokat se felejtsük leolvasni és felvinni, szóval egy kicsit kézben tartja a dolgokat.

http://www.energiakozossegek.hu/hu/energiakozossegek-program

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://energia-kozossegek.blog.hu/api/trackback/id/tr175770064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása