HTML

Rejtett forrásaink

2013.12.11. 09:14 Almássy Tamás

Az EnergiaKözösségek egy nagyon gyakorlatias, tényleges megtakarításokat hozó közösségi tanulási program. Több területen is tudunk megtakarításokat elérni:

  • Vannak helyek a lakásban, ahol elcsorog az energia, s lehet, hogy nem is tudunk róla! Elegendő egy kis odafigyelés, nem lényeges kényelmi változás, az eredmény viszont lényeges megtakarítás!

  • Vannak rossz szokásaink, amikről nem is tudjuk, hogy sokba kerül. Sok olyan eszközt használunk, amelyekről nem is tudjuk, mennyi energiát zabál. Ha tudnánk, nem biztos, hogy használni akarnánk, vagy lehet, hogy kevesebbet kapcsolnánk be.

  • Vannak apró trükkök, amelyeket nem tanulhattunk meg gyerekkorunkban a szüleinktől, mert akkor még nem ezek az eszközök voltak használatban. Ezekkel a trükkökkel úgy takaríthatunk meg energiát, pénzt, hogy alig kell több figyelmet szentelnünk rá.

A cégek és részben a média is nem abban érdekelt, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az energiát, a vizet. A jó dolgokat legkönnyebben egymástól tanulhatjuk meg. A közösségi tanulás élvezet is, hatékony is. Gyerekes családok alkotnak egy-egy közösséget, csapatot, akik a "játék" során összébb is kovácsolódnak, rengeteg lehetőségük lesz együtt jól érezni magukat, de erről majd később részletesen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://energia-kozossegek.blog.hu/api/trackback/id/tr285685617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása